Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ: ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΟΤ 437Β ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ Ν.ΙΩΝΙΑΣ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   28/4/16

Η απόφαση της ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής στις 19/4, με την οποία ακυρώνεται η πράξη 142/15-7-2015 του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής που επικύρωσε την παραχώρηση του ΟΤ 437β ιδιοκτησίας του Δήμου στην Μητρόπολη Ν.Ιωνίας – Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, δεν αποκαθιστά απλά την νομιμότητα.
Εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Δήμαρχο και την παράταξη του, καθώς η αιτιολόγηση της απόφασης ακύρωσης εντοπίζει σωρεία καταστρατηγήσεων των νόμων και των νόμιμων διαδικασιών.


Ταυτόχρονα, εκθέτει όσους δημοτικούς σύμβουλους και παρατάξεις της αντιπολίτευσης υπερψήφισαν αυτή την παράνομη παραχώρηση, στο όνομα δήθεν των θρησκευτικών αναγκών κάποιων κατοίκων. Εκθέτει ακόμα περισσότερο εκείνους που ακόμα και μετά τις μαζικές αντιδράσεις των περιοίκων, τους υποστήριζαν στα λόγια, αλλά δεν βρήκαν το σθένος να καταψηφίσουν ούτε την επακόλουθη απόφαση, δηλαδή την αλλαγή χαρακτηρισμού του οικοπέδου από χώρο αθλοπαιδιών σε χώρο ανέγερσης Ναού, νίπτοντας τα χείρας τους και ψηφίζοντας “παρόν”.



Η αιτολόγηση της ακύρωσης επιβεβαιώνει, όλα όσα επανειλημμένα διατυπώσαμε τόσο μέσα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και με δημόσιες ανακοινώσεις, όλα αυτά για τα οποία είχαμε προειδοποιήσει τον Δήμαρχο και τους δημοτικούς του συμβούλους. Δηλώναμε σε όλους τους τόνους ότι η παραχώρηση του ΟΤ 437β είναι παράνομη. Ότι η αλλαγή χρήσης που ακολούθησε επέτεινε σκανδαλωδώς μια εξαρχής παρανομία. Καλούσαμε το Δήμαρχο και προσωπικά όλες και όλους τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του, να μην προχωρήσουν στον αποχαρακτηρισμό του χώρου αθλοπαιδιών, γιατί εκθέτουν το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμο σε νομικές περιπέτειες. Επέλεξαν συνειδητά και επιδεικτικά να μας αγνοήσουν. Ας απολαύσουν σήμερα τα επίχειρα της αλαζονείας και της αβελτηρίας τους.



Η ακύρωση της παραχώρησης δικαιώνει πανηγυρικά και τους κατοίκους, τους ενεργούς πολίτες της περιοχής, που όχι μόνο αγνοήθηκαν επιδεικτικά από τη Διοίκηση του Δήμου, αλλά κινδύνεψαν να εμπλακούν σε μια καλοστημένη προσπάθεια, με τις ευλογίες πολλών “πρόθυμων” πλευρών, να παρουσιαστεί το θέμα σαν πρόβλημα μεταξύ δύο αντιμαχόμενων ομάδων κατοίκων.



Καλούμε τον Δήμαρχο και τη Διοίκηση του Δήμου :



Να εφαρμόσουν απαρέγκλιτα την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης



Να φέρουν ως θέμα ημερήσιας διαταξης στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο την ακύρωση της απόφασης της 10/2/2016 και την επαναφορά του χαρακτηρισμού του ΟΤ 437β ως κοινόχρηστου χώρου αθλοπαιδιών.



Να προχωρήσουν άμεσα οι απαλλοτριώσεις των δύο όμορων ιδιοκτησιών προς την Πρασίνου Λόφου.



Να εκπονηθεί ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπλασης του χώρου με σεβασμό στο περιβάλλον και τις ανάγκες των κατοίκων.



Επίσης δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι μαζί με την παραχώρηση και την αλλαγή χρήσης του ΟΤ 437β, θα ακυρώσουμε κάθε σχέδιο και μεθόδευση που έχουν ήδη αρχίσει να εκτυλίσσονται, με στόχο την αλλοίωση του χαρακτήρα γειτονικών προς αυτό χώρων, πάλι εν κρυπτώ και ερήμην των κατοίκων.


Το Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου Ενωτικό Ψηφοδέλτιο μαζί με τους κατοίκους της περιοχής, θα συνεχίσουμε ως την τελική νίκη, τον αγώνα για τη δημοκρατία και τη διαφάνεια, την ποιότητα ζωής και την αναγέννηση της πόλης μας. 

Δείτε την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου