Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Δράση ενάντια στην εγκατάλειψη.

Φυτεύτηκε από το Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου  παραμελημένο παρκάκι.

       Πασχαλιές, νυχτολούλουδα αλλά κυρίως  ρίγανη, ματζουράνα, φασκόμηλο και δεντρολίβανο, φυτά αρωματικά χρήσιμα ακόμα και για την μαγειρική, επέλεξε το «Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου, Αξιοπρέπεια, Αντίσταση, Αλληλεγγύη»
για να φυτέψει στο εγκαταλελειμμένο παρκάκι  στη συμβολή των οδών Βάκχου και  Δεκελείας στην περιοχή Καναπίτσα Ηρακλείου Αττικής.

Τα παιδιά σε ώρα δράσης.

Η γεωπόνος, υποψήφια Δήμαρχος Ειρήνη Κατσινοπούλου
φυτεύει ένα αρωματικό φυτό.
    Η δράση του Δικτύου Πολιτών  ήρθε ως αντίδραση στην εγκατάλειψη του μικρού πάρκου  που έχει ως  συνέπεια την συσσώρευση σκουπιδιών , την μετατροπή των παρτεριών σε τόπο αφόδευσης ζώων και  στην  υποβάθμιση εν τέλει του ελάχιστου πράσινου της πόλης.  

Στη δράση καθαρισμού, φύτευσης και διαμόρφωσης του χώρου συμμετείχαν  και  παιδιά, η υποψήφια  δήμαρχος, γεωπόνος  Ειρήνη Κατσινοπούλου, μέλη του Δικτύου Πολιτών

Η πρωτοβουλία συγκέντρωσε  τα θετικά σχόλια των περίοικων που με φράσεις όπως:  «μπράβο, γεια στα χέρια σας , πάει  ο σκουπιδότοπος» επιδοκίμαζαν την προσπάθεια των  μελών του δικτύου. 

Μετά την τοποθέτηση και των ενημερωτικών πινακίδων για τα φυτεμένα αρωματικά και καλλωπιστικά  φυτά, το παρκάκι παραδόθηκε στους περιοίκους που ανέλαβαν να τα φροντίζουν έως ότου αναπτυχθούν.

  

Το μικρό πάρκο πριν και μετά τη δράση φύτευσης.
  
 Περισσότερο φωτογραφικό υλικό από τη δράση:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου