Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014

Συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Σε συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή στις 6.30 το απόγευμα της Κυριακής, όταν πιθανότατα θα τίθενται σε ψηφοφορία τα βάρβαρα μέτρα που συμφώνησαν κυβέρνηση και τρόικα, καλούν ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ και ΜΕΤΑ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, απαιτώντας την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου.


Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ καλώντας τους εργαζόμενους του Δημοσίου να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση, η συμφωνία της κυβέρνησης προβλέπει μεταξύ άλλων το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, την περαιτέρω οικονομική αφαίμαξη των ασφαλιστικών ταμείων. Από την πλευρά του το ΜΕΤΑ, που κατηγορεί την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ πως "σφυρίζει αδιάφορα" στον αφανισμό και των τελευταίων εργασιακών δικαιωμάτων, σημειώνει: Δεν υπάρχει ούτε ένα δικαίωμα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των νέων, που να έχει εξαιρεθεί από αυτή τη λυσσαλέα επίθεση. Δεν υπάρχει ούτε ένα αίτημα των εργοδοτών που δεν έχει ικανοποιηθεί. Αυτή η κυβέρνηση, αυτό το κράτος έχει ταυτιστεί με την εξουσία των μεγαλοεργοδοτών, συνιστούν ένα ενιαίο κέντρο και έχουν αναγορεύσει σε βασικό τους αντίπαλο τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους. Δεν υπάρχει σε άλλη χώρα τέτοιο προηγούμενο, κυβέρνηση να βάζει με τέτοια απίστευτη ευκολία την υπογραφή της σε τέτοιες συμφωνίες ντροπής, όπως απαιτούν οι δανειστές προς όφελος τής όλο και μεγαλύτερης κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Κάλεσμα για συμμετοχή στις συγκεντρώσεις της Κυριακής 30 Μαρτίου στο Σύνταγμα κα της Τρίτης 1 Απριλίου - οπότε συνεδριάζει το ECOFIN - στην πλατεία Κλαυθμώνος απευθύνει το τμήμα εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Στη σχετική ανακοίνωση κάνει λόγο για πολυνομοσχέδιο - "έκτρωμα"¨με το οποίο η κυβέρνηση "σφαγιάζει" μισθούς, συντάξεις, ασφαλιστικά ταμεία και εργασιακά δικαιώματα ενώ υπογραμμίζει ότι οι πολιτικές αυτές που εφαρμόζονται στη χώρα μας από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και εκπορεύονται από την ΕΕ καταστρέφουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.
"Απέναντι στις επιλογές του κεφαλαίου η μόνη επιλογή του κόσμου της εργασίας είναι η αντίσταση και η αντεπίθεση, μέχρι την τελική νίκη σε Ελλάδα και Ευρώπη", υπογραμμίζει το τμήμα εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στις κινητοποιήσεις

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
•    ΚΥΡΙΑΚΗ 30/03  - 18:30 ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ
•    ΤΡΙΤΗ 01/04 – 18:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ECOFIN
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30/3 ΣΤΙΣ 18:30, ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 01/04 ΣΤΙΣ 18:00, ΗΜΕΡΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ECOFIN
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-«ΕΚΤΡΩΜΑ» ΠΟΥ ΚΟΡΥΦΩΝΕΙ ΤΗ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ!
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ!
Χωρίς να κρατά πλέον κανένα πρόσχημα, η μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με το πολυνομοσχέδιο-«έκτρωμα» και με  «εξπρές» διαδικασίες που εξευτελίζουν το κοινοβούλιο και τη δημοκρατία κορυφώνει την επίθεσή της ενάντια στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.
Με το εν λόγω πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση «σφαγιάζει» -μεταξύ πολλών άλλων- μισθούς, συντάξεις, ασφαλιστικά ταμεία και εργασιακά δικαιώματα, καθώς προωθεί: την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, τη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, που θα επιφέρει το τελειωτικό χτύπημα στα Ταμεία, τη ραγδαία μείωση των επικουρικών συντάξεων, την επέκταση του καθεστώτος ενοικίασης εργαζομένων, την κατάργηση τριετιών…. Ο κατάλογος της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας και των κυβερνητικών απορρυθμίσεων μοιάζει να μην έχει τέλος, καθώς αποτελεί στρατηγική επιλογή των δανειστών-«τοκογλύφων» της χώρας και των ντόπιων ολιγαρχών η πλήρης ισοπέδωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και η μετατροπή ολόκληρης της χώρας σε «ειδική οικονομική ζώνη», προκειμένου να εκτιναχτεί η κερδοφορία των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων και των πολυεθνικών ομίλων.
Οι πολιτικές αυτές που εφαρμόζονται στη χώρα μας από την συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και εκπορεύονται από την Ε.Ε., καταστρέφουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων που οργανώνουν την αντίστασή τους διεκδικώντας το δικαίωμά τους στη ζωή και στην αξιοπρέπεια! Οι μεγάλες κινητοποιήσεις στην Μαδρίτη δείχνουν το δρόμο και μας γεμίζουν ελπίδα, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα!
Απέναντι στις επιλογές του κεφαλαίου η μόνη επιλογή του κόσμου της εργασίας είναι η αντίσταση και η αντεπίθεση!
Αντεπίθεση μέχρι την τελική νίκη σε Ελλάδα και Ευρώπη!

Ήρθε η ώρα να τους ανατρέψουμε!
- See more at: http://left.gr/news/tin-kyriaki-psifizoyn-neo-mnimonio-na-toys-stamatisoyme-kalesma-se-sygkentrosi-diamartyrias-sto#sthash.dlQaD4EF.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου