Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Προσφυγή του Δικτύου Πολιτών ηρακλείου- Ενωτικό Ψηφοδέλτιο για ακύρωση της απόφασης Δημοτικού συμβουλίου περί αποχαρακτηρισμού μέρους του ΟΤ 437β


Σήμερα κατατέθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, η με αρ. πρωτ. 16134/6160 προσφυγή των Δημοτικών Συμβούλων του Δικτύου Πολιτών Ηρακλείου – Ενωτικό Ψηφοδέλτιο, Ειρήνης Κατσινοπούλου και Δέσποινας Καμπούρη, κατά της απόφασης 19/10-2-2016 του Δημοτικού Συμβουλίου που ενέκρινε την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου, στο Ο.Τ. 437β ως προς τον αποχαρακτηρισμό του Βορειοδυτικού τμήματος αυτού, από χώρο αθλοπαιδιών σε χώρο ανέγερσης Ιερού Ναού.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ


Με απόλυτα τεκμηριωμένα επιχειρήματα αποκαλύπτεται τόσο η εξαρχής παράνομη και παράτυπη διαδικασία που ακολούθησε ο Δήμαρχος και η παράταξη του, σε όλη τον μέχρι στιγμής χειρισμό του θέματος, όσο και οι μακροχρόνιες επιπτώσεις στην περιοχή και την ζωή των κατοίκων από την οικοδόμηση ενός χώρου κοινής ωφέλειας. Και όλα αυτά, χωρίς να ικανοποιείται στοιχειωδώς το αίτημα να ανεγερθεί Ναός που να εξυπηρετεί τους κατοίκους που μένουν στην περιοχή «Ηπειρώτικα» και όχι να έχουν διπλή ή τριπλή επιλογή οι κάτοικοι που εκκλησιάζονται στους ήδη λειτουργούντες Ναούς της Κοίμησης Θεοτόκου ή του Αγ. Γεωργίου.

Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι, κατά τη διερεύνηση του θέματος αποκαλύπτονται διαρκώς νέα στοιχεία που αφορούν την περιοχή πέραν του ΟΤ 437β. Στοιχεία που συνθέτουν ένα ψηφιδωτό πολλαπλών συμφερόντων και μεθοδεύσεων και αποκαλύπτουν σταδιακά ένα σχέδιο για την περιοχή, που εκφεύγει από τα στενά πλαίσια της ανέγερσης ή όχι ενός Ναού.

Όλα στην ώρα τους όμως. Προς το παρόν, το Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου- Ενωτικό Ψηφοδέλτιο μαζί με τους κατοίκους της περιοχής θα δώσει με συνέπεια και αποφασιστικότητα αυτή τη μάχη.

Η παράνομη παραχώρηση και η αλλαγή χρήσης μέρους του Ο.Τ. 437β θα ακυρωθούν.   


26.2.2016
Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου