Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015

Όταν η ενημέρωση μεροληπτεί!Η "αντικειμενική" τοπική δημοσιογραφία ξαναχτύπησε. Εμφανίστηκαν δημοσιεύσεις  της Επιστολής του Δήμου Ηρακλείου Αττικής σχετικά με την Δημοτική Αστυνομία, την οποία προσυπογράφουν όλες οι παρατάξεις εκτός από το "Δίκτυο Πολιτών- Ενωτικό Ψηφοδέλτιο".
Αυτό που σκόπιμα παραλείπουν να αναφέρουν είναι ότι (όπως με σαφήνεια δηλώθηκε από την επικεφαλής της παράταξης μας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 18.3) αυτή η επιστολή ΠΟΤΕ δεν στάλθηκε στο Δίκτυο Πολιτών, ούτε ηλεκτρονικά, ούτε έντυπα, παρά μόνο μισή ώρα πριν την συνάντηση του δημάρχου με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και μάλιστα μετά από επανειλημμένα τηλεφωνήματα μας στο γραφείο Δημάρχου.
Θέλει η "αντικειμενικότητα" να κρυφτεί κι η χαρά (της μεροληπτικής στήριξης) δεν την αφήνει.
Λίγη τσίπα επιτέλους !!!! Αυτή την ανακοίνωση εξέδωσε το Δίκτυο Πολιτών προκειμένου να αποκαταστήσει μια αλήθεια. Ακολουθεί ενδεικτικά σχετικό δημοσίευμα από το τοπικό ηλεκτρονικό μέσο "Συνείδηση".

Εχθρός του καλού το καλύτερο

Επιστολή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στον Υπουργό Εσωτερικών για τη Δημοτική Αστυνομία
Παρέμβαση στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης έκανε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για το νομοσχέδιο που προβλέπει την επανασύσταση και επάνδρωση της Δημοτικής Αστυνομίας στους Δήμους. Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, μολονότι αποτιμά θετικά την απόφαση της νέας κυβέρνησης, παρατηρεί ότι με το προτεινόμενο σχέδιο δεν επιτυγχάνεται η άρτια λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας – στα πρότυπα του αρχικού της σκοπού – καθώς προβλέπεται η επαναφορά στην Υπηρεσία μόνο του προσωπικού εκείνου που μεταφέρθηκε στην Ελληνική Αστυνομία και όχι αυτών που, μετά από τη διαθεσιμότητα, τοποθετήθηκαν στον γενικότερο Δημόσιο τομέα.
«Για να μπορέσουν οι Δήμοι να λειτουργήσουν και πάλι τη Δημοτική Αστυνομία, θα πρέπει να επιστρέψει και όλο το προσωπικό με δεδομένο ότι στο μεταξύ σημαντικός αριθμός δημοτικών αστυνόμων κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας προτίμησε την πρόωρη συνταξιοδότησή του», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μπάμπαλος στην σχετική επιστολή που παρέδωσε στον γενικό γραμματέα Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Δημήτρη Τσουκαλά, επιστολή που συνυπογράφουν και οι περισσότεροι επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής: Παντελής Βλασσόπουλος (ΑΚΕΠ), Κυριάκος Κουτρούλης (ΠΝΟΗ), Γιώργος Μαστοράκος (ΔΑΣΗ), Σταύρος Γεωργόπουλος (ΟΡΑΜΑ για το Ηράκλειο) και Δημήτρης Ταβουλάρης (ΡΗΞΗ & ΑΝΑΤΡΟΠΗ).
Ως λύση ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προτείνει να προβλεφθεί στο εν λόγω σχέδιο Νόμου η επιστροφή στους Δήμους όλων των πρώην δημοτικών αστυνόμων σε όποια υπηρεσία βρίσκονται σήμερα και όχι μόνο αυτών που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία, διαφορετικά να επιτραπεί στους Ο.Τ.Α. να προχωρήσουν στην κάλυψη των κενών θέσεων με τις νόμιμες διαδικασίες.
Να σημειωθεί ότι ο Νίκος Μπάμπαλος θα κοινοποιήσει την παραπάνω πρόταση και στα συλλογικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΕ και ΠΕΔΑ), προκειμένου να αποτελέσει κοινό αίτημα των δήμων.


Αναλυτικά, η επιστολή του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής έχει ως εξής:
Προς: Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Κατρούγκαλο Γεώργιο  
ΘΕΜΑ: «Επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας»

Κύριε Υπουργέ,
με αφορμή το σχέδιο νόμου επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση, έχουμε να παρατηρήσουμε τα κάτωθι:
Οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας ήταν αρκετές και σημαντικές. Από την κατάργησή της δε και έως σήμερα δεν κατέστη δυνατόν οι Δήμοι να  υποκαταστήσουν με άλλον τρόπο και μέσο τις δραστηριότητες, που κάλυπταν οι εργαζόμενοι σε αυτήν.
 Με την πρόθεση και την πρωτοβουλία για επανασύστασή της και ενώ φαίνεται πως το πρόβλημα αποκαθίσταται, η αλήθεια είναι ότι αυτή η αποκατάσταση είναι ελλιπής. Και αυτό, διότι επιστρέφουν μόνο οι δημοτικοί αστυνόμοι οι οποίοι υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία. Οι υπόλοιποι που βρίσκονται, είτε ακόμη σε διαδικασία διαθεσιμότητας, είτε έχουν τοποθετηθεί σε άλλες θέσεις εργασίας δεν προβλέπεται να επιστρέψουν.
Με αυτά τα δεδομένα όμως ξαναλειτουργούμε μια υπηρεσία με πλήρη επαναφορά δραστηριοτήτων όχι όμως και με το αντίστοιχο προσωπικό.
Για να μπορέσουν οι Δήμοι να λειτουργήσουν και πάλι τη Δημοτική Αστυνομία, θα πρέπει να επιστρέψει και όλο το προσωπικό με δεδομένο ότι στο μεταξύ σημαντικός αριθμός δημοτικών αστυνόμων κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας προτίμησε την πρόωρη συνταξιοδότησή του.
Για τους λόγους αυτούς προτείνουμε να προβλεφθεί στο εν λόγω σχέδιο Νόμου η επιστροφή στους Δήμους όλων των πρώην δημοτικών αστυνόμων σε όποια υπηρεσία βρίσκονται σήμερα και όχι μόνο αυτών που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία, άλλως να επιτραπεί στους Ο.Τ.Α. να προχωρήσουν στην κάλυψη των κενών θέσεων με τις νόμιμες διαδικασίες.
 Με τη βεβαιότητα ότι το αίτημά μας θα τύχει της ανάλογης προσοχής και αντιμετώπισης εκ μέρους σας, σας ευχαριστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου