Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Ο Μπάμπαλος, οι μαθητές-ψηφοφόροι και τα καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Οι Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019 θα γίνουν με τον νέο νόμο «Κλεισθένης Ι». Η μεγάλη ανατροπή με αυτό το νόμο είναι ότι εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας η απλή αναλογική, καθώς επίσης ψηφίζουν για πρώτη φορά οι νέοι ηλικίας 17 ετών.

Το Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου Αττικής είναι η παράταξη που έχει αγωνιστεί και υπερασπίζεται και τις δύο αυτές αλλαγές γιατί το εκλογικό αποτέλεσμα θα απεικονίζει ΑΚΡΙΒΩΣ τη βούληση των πολιτών αλλά και γιατί πολλοί νέοι άνθρωποι θα αποτυπώσουν τη θέλησή τους για ένα μέλλον που τους ανήκει.

Είναι τουλάχιστον προσβλητικό, οι θιασώτες των επίπλαστων πλειοψηφιών, αυτοί που ακόμη και σήμερα δίνουν μάχη να αλλάξει ο νόμος για να μην ξεβολευτούν, αυτοί που διατυμπανίζουν παντού ότι είναι λάθος η απλή αναλογική, αυτοί που ασχολούνται μόνο με τη βιτρίνα, να στέλνουν προσωπικές επιστολές στους ΜΑΘΗΤΕΣ νέους ψηφοφόρους με την υπογραφή του Δημάρχου σε τόνο και ύφος λες και είμαστε φιλαράκια…

«Μπορείς να επικοινωνείς μαζί μου στο τηλέφωνο.... ή στείλε μου μήνυμα στο babalos… ή έλα να με επισκεφτείς στο γραφείο μου», με αποκορύφωμα το «σου στέλνω και ένα δωράκι με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας»

Φανταστείτε να έχετε ένα γιο ή μία κόρη στη Δεύτερα ή Τρίτη Λυκείου και να λάβει προσωπική επιστολή από το ιδιαίτερο γραφείο του Δημάρχου. Να ρωτήσετε το παιδί σας, τι σου γράφει και να σας πει: «Με ενημερώνει ότι ψηφίζω για πρώτη φορά και μου λέει να τον πάρω τηλέφωνο ή να περάσω από το γραφείο του να τα πούμε και επ’ ευκαιρία της επικοινωνίας μου στέλνει και ένα δωράκι» !!!

Οι νέοι άνθρωποι και κυρίως αυτοί που ψηφίζουν για πρώτη φορά αξίζουν από όλους μας σεβασμό. Αυτό που χρειάζεται είναι να ακούσουμε αυτά τα παιδιά και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να διαμορφώσουν το μέλλον τους με το δικό τους τρόπο και όχι να τους ωθήσουμε σε λογικές που ισοπέδωσαν μία ολόκληρη κοινωνία και βεβήλωσαν τις αξίες της δικαιοσύνης και της αξιοκρατίας.

Αυτό που έχουν ανάγκη οι νέοι άνθρωποι και κυρίως οι μαθητές στους οποίους απευθύνεται ο Δήμαρχος είναι έργα υποδομής, ένα υγιές περιβάλλον σε μία πόλη φιλική που θα προσφέρει βοήθεια στους ίδιους και στις οικογένειές τους με συμβουλευτικές οργανωμένες υπηρεσίες στο δρόμο προς τις πανελλήνιες, με κοινωνικά φροντιστήρια, με ψυχολογική υποστήριξη και σεμινάρια επαγγελματικού προσανατολισμού. Έχουν ανάγκη από δομές και υποστήριξη που θα απορροφά ομαλά κάθε αποτυχία και θα τους προσφέρει και μία δεύτερη ευκαιρία.

Η δημοτική αρχή δεν θα πρέπει επενδύει μόνο στα μαγαζιά της πλατείας σπρώχνοντας στην ουσία εκεί τα παιδιά τα απογεύματα που βγαίνουν μετά από το διάβασμα των Πανελληνίων αλλά θα πρέπει να ανοίξει τα σχολεία σε κάθε γειτονιά με φύλαξη, και να τα μετατρέψει σε πολυχώρους πολιτισμού, άθλησης, δραστηριοτήτων, μουσικής, με ανοιχτές βιβλιοθήκες, με μουσική live από τους ίδιους τους μαθητές, με αμφιθέατρα όπου θα συζητούν, θα παίζουν, θα διασκεδάζουν αλλά και θα ξεφεύγουν από μία πολύ απαιτητική καθημερινότητα.

Κύριε Δήμαρχε, μπορεί να έχετε πρόσβαση στα αρχεία των συμπολιτών μας, όμως σας παρακαλούμε να τα αξιοποιήσετε με σεβασμό για ενημέρωση και όχι με παλαιοκομματικές λογικές και δωράκια για το ψυγείο. Οι εποχές που οι «άρχοντες» μοίραζαν καθρεφτάκια στους ιθαγενείς έχουν περάσει ανεπιστρεπτί…


Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου