Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Ψήφισμα Δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής


ΨΗΦΙΣΜΑ
21 Μάρτη, διεθνής μέρα ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό 

Στις 21 Μάρτη συμμετέχουμε στην διεθνή μέρα κατά του φασισμού και του ρατσισμού με συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις στην Ελλάδα και όλο τον κσμο.
Μετά τις εκλογές της 25ης του Γενάρη, η φασιστική απειλή είναι ακόμη μπροστά μας!
Η όλη δράση και η σύσταση της Χ.Α, οι δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν  οι εκατοντάδες τραυματισμοί με μαχαίρια και ρόπαλα κατά μεταναστών, καλλιτεχνών, ομοφυλόφιλων, αγωνιστών και Ρομά, και οι επιθέσεις κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, υποδηλώνουν και αναδεικνύουν ότι πρόκειται για ναζιστική εγκληματική οργάνωση.
Η πρόταση των εισαγγελέων για μετατροπή της προσωρινής κράτησης της ηγετικής   ομάδας της ΧΑ, σε περιοριστικά μέτρα, λόγω παρέλευσης του 18μηνου, χωρίς καν να έχει προσδιοριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης τους είναι αναντίστοιχη της σοβαρότητας της υπόθεσης.



Καταρρίπτεται ταυτόχρονα ο ισχυρισμός των υπόδικων νεοναζί, ότι η δίωξή τους είναι αποτέλεσμα κυβερνητικών παρεμβάσεων στη  Δικαιοσύνη
Η άμεση ποινική λογοδοσία των δραστών εγκληματικών ενεργειών είναι απαίτηση των δημοκρατικών πολιτών και του αντιφασιστικού κινήματος.
Είναι καιρός να μπει οριστικό τέλος,  από την νέα κυβέρνηση, στην ασυλία και στις προσβάσεις στον κρατικό μηχανισμό που απολάμβανε η Χ.Α , στην χρηματοδότηση από διάφορους κύκλους του κεφαλαίου, στην ρατσιστική πολιτική και στις επιχειρήσεις σκούπα που οδηγούν στα κολαστήρια-στρατόπεδα συγκέντρωσης.
πρόσφατες εξελίξεις μετά την αυτοκτονία  του  Ναντίμ Μοχάμεντ στην Αμυγδαλέζα και η εξέγερση των άδικα κρατούμενων προσφύγων, αναδεικνύουν την ανάγκη να απαιτήσουμε πιο δυναμικά ότι πρέπει να κλείσουν άμεσα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης-κολαστήρια και την αλλαγή στο καθεστώς της αδιάκριτης και πολύμηνης κράτησης μεταναστών και προσφύγων υπό συνθήκες, που συνιστούν απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση.
Ταυτόχρονα, η νέα Κυβέρνηση οφείλει να χαράξει μια συνολική μεταναστευτική πολιτική, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Να δοθεί  ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών και νομιμοποίηση στους γονείς τους.  Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες και να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον Ναντίμ Μοχάμεντ.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής απαιτεί να προσδιοριστεί αμέσως η δίκη των στελεχών της Χρυσής Αυγής και να παραπεμφθούν χωρίς εκπτώσεις στις κατηγορίες.  Στηρίζει, συμμετέχει και καλεί τους δημότες του Ηρακλείου στις 21 Μάρτη, στη διεθνή μέρα κατά του φασισμού και του ρατσισμού, στο παναττικό συλλαλητήριο στην Ομόνοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου