Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

Τα σχολεία υιοθετούν αδέσποτα σκυλάκια!

Πηγή:tvxs.gr Η Ήρα, ένα μικρόσωμο σκυλάκι που μέχρι τώρα ήταν αδέσποτο, βρήκε οικογένεια στο δημοτικό σχολείο της Παραλίμνης, μέσω του προγράμματος υιοθεσιών αδέσποτων από σχολεία, που προωθεί ο Σύλλογος Ζωόφιλων Γιαννιτσών σε συνεργασία με το Δήμο Πέλλας.


Το πρόγραμμα «υιοθέτησε ένα αδέσποτο» έχει ως στόχο, όχι μόνο τη διάσωση ενός αδέσποτου σκύλου από τους συχνά αφιλόξενους ελληνικούς δρόμους, αλλά δίνει και την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τα ζώα, αναπτύσσοντας τη συναισθηματική τους νοημοσύνη και το αίσθημα ευθύνης, εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Συλλόγου Ζωόφιλων Γιαννιτσών Άννα Γέργου. Η υιοθεσία ενός αδέσποτου σκύλου από κάποιο σχολείο ακολουθεί πιστά όσα ορίζει η σχετική νομοθεσία. Εκτός του απαραίτητου συμβολαίου υιοθεσίας, τα σκυλιά εμβολιάζονται, «τσιπάρονται» με έξοδα του Δήμου Γιαννιτσών, αλλά και στειρώνονται.

Επιπλέον στο πλαίσιο του προγράμματος «Ο Αδέσποτος», που προωθεί και πάλι ο Σύλλογος Ζωόφιλων Γιαννιτσών σε συνεργασία με τον Δήμο Πέλλας, καθηγητές και μαθητές ενημερώνονται, με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού, για όλα τα θέματα που αφορούν στους κανόνες και τις συνθήκες που διέπουν τη συμβίωση με τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα.

«Μπήκαμε σε ένα βαθύ αυλάκι, αυτό τού ζητήματος των αδέσποτων, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας, με τον ίδιο ζήλο και την ίδια προσήλωση» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πέλλας Παντελής Σπυρίδης, ο οποίος ανέφερε ακόμη ότι στα σχέδια του Δήμου είναι να τοποθετηθούν ταΐστρες γύρω από την πόλη για τα αδέσποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου