Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Δελτίο τύπου για την μη συμμετοχή του Δήμου στο συλλαλητήριο « Ανάσα Αξοπρέπειας»

ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
Κατά την προ  ημερησίας διάταξης συζήτηση  στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης  (4/2) η δημοτική  σύμβουλος  του «Δικτύου Πολιτών – Ενωτικό Ψηφοδέλτιο» Δέσποινα Καμπούρη, πρότεινε να εγκριθεί το  κάλεσμα «Ανάσα Αξιοπρέπειας)» , να διακοπεί το Δημοτικό Συμβούλιο και να συμμετάσχει σύσσωμο στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Στην τοποθέτηση της η Δέσποινα Καμπούρη είπε μεταξύ άλλων :

«  Κατά το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, το πρωτο μετά τις εθνικές εκλογές, διατυπώθηκε από πολλούς  δημοτικούς συμβούλους αλλά και από τον ίδιο τον Δήμαρχο η αισιοδοξία και η ελπίδα που γεννά στον ελληνικό λαό η εκλογή της νέας Κυβέρνησης . Ήρθε λοιπόν η ώρα να αποδείξουμε έμπρακτα στη στήριξη μας.

Σε λίγη ώρα στην Πλατεία Συντάγματος,  σε δεκάδες πλατείες των ελληνικών πόλεων και σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες καλούνται συλλαλητήρια την ώρα που θα διεξαχθεί η συνεδρίαση του έκτακτου Eurogroup, όπου θα συζητήσει το ζήτημα της Ελλάδας. Ο στόχος είναι να δοθεί ένα συντριπτικά ηχηρή μήνυμα  : Τέλος στη λιτότητα- Ανάσα Αξιοπρέπειας στους εργαζομένους

Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να μην δώσει το παρόν.  Καλούμε να υιοθετήσετε το παρακάτω ψήφισμα – κάλεσμα « Ανάσα αξιοπρέπειας» που διακινείται στο διαδίκτυο :
“Οι εκλογές τελείωσαν και προέκυψε μία κυβέρνηση που θέλει να εκπροσωπήσει τις ανάγκες μας κόντρα στα συμφέροντα της ολιγαρχίας στην Ευρώπη. Προσπαθούν να μας εκβιάσουν και να μας φοβίζουν.

Να μην τους κάνουμε τη χάρη! Να πάρουμε την σκυτάλη και να σηκώσουμε το γάντι! Ήρθε η ώρα να πάρει και ο λαός την υπόθεση της ανατροπής στις πλάτες του.  Να υψώσουμε το ανάστημά μας και να στείλουμε ένα παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια, υπέρ της δημοκρατίας και της προκοπής. Να μη μασήσουμε στους εκβιασμούς της ΤΡΟΙΚΑ και των υποστηρικτών τους στην Ελλάδα, ολιγαρχία, καναλάρχες.

Ήρθε η ώρα να φοβηθούν αυτοί και να ακούσουν δυνατά τη φωνή μας. Επιλέγουμε την αξιοπρέπεια και ζητάμε για εμάς και τους λαούς όλης της Ευρώπης μια μεγάλη ανάσα αλλαγής. Καλούμε όλους τους λαούς της Ευρώπης να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Θα νικήσουμε!”

Τέλος, προτείνουμε να διακοπεί  η συνεδρίαση ώστε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο.

Η απόλυτα παρελκυστική στάση του Δημάρχου να συνεχίσει την διαδικασία σαν να μην είχε προταθεί τίποτα, δεν είναι απλά άλλη μια αντιδημοκρατική στάση του. Είναι  η απροκάλυπτη ομολογία ότι η δήθεν σφοδρή αντιμνημονιακή ρητορική του κατά την προεκλογική περίοδο, δεν ήταν παρά ένα ακόμα τέχνασμα προς άγραν ψήφων.

Η σημερινή διοίκηση του Δήμου, συνεχίζει μα συνέπεια την «παράδοση» των προηγούμενων, όταν τον Ιούνιο του 2011 χιλιάδες πολίτες έδιναν τη μάχη ενάντια στο Μεσοπρόθεσμο, αντιμέτωποι με ένα πογκρόμ αστυνομικής βίας και χημικών. Και τότε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου συνεδρίαζε αμέριμνο και ανέμελο.

Σαν «Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου – Ενωτικό Ψηφοδέλτιο»  θα δώσουμε όλες τις μάχες μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να πάψει πιά να αγνοείται η βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών.

Για ένα Δήμο δημοκρατικό και συμμετοχικό, και όχι ένα γραφειοκρατικό ή παραγοντίστικο μόρφωμα με μοναδικό μέλημα τη νομή της εξουσίας.

Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου