Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Πενθεί η ελευθεροτυπία - Συγκλονιστικά πρωτοσέλιδα στη μνήμη των θυμάτων του Charlie Hebdo


Πηγή www.topontiki.gr Γροθιά στο στομάχι τα πρωτοσέλιδα του γαλλικού αλλά και του διεθνούς τύπου, την επόμενη μέρα από το μακελειό στο Charlie Hebdo.

Με μονοθεματικά πρωτοσέλιδα, τα περισσότερα σε μαύρο φόντο, οι εφημερίδες της Γαλλίας αποχαιρετούν τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης.

"Είμαστε όλοι Charlie" και "Δολοφονούν την ελευθερία" είναι οι κύριοι τίτλοι που δεσπόζουν στις γαλλικές εφημερίδες.
Πρωτοφανής κίνηση αλληλεγγύης

 Το «Radio France», η εφημερίδα «Le Monde» και η «France Télévisions» σε κοινή τους ανακοίνωση υπό τον τίτλο «Για να ζήσει ο Charlie» δήλωσαν πως θα παραχωρήσουν προσωπικό στο Charlie Hebdo, ώστε να συνεχίσει τις εκδόσεις του.Επίσης, δήλωσαν πως θα παραχωρήσουν και οποιαδήποτε άλλη βοήθεια απαιτηθεί, ώστε να συνεχιστεί κατά το δυνατόν απρόσκοπτα η κυκλοφορία του Charlie Hebdo.

Τέλος, καλούν όλα τα μέσα ενημέρωσης της Γαλλίας να κάνουν το ίδιο και, εκτός από τα πρακτικά οφέλη, να στείλουν από κοινού ένα δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης απέναντι στην τρομοκρατία της ελευθερίας του Τύπου.Το τρομοκρατικό χτύπημα μονοπωλεί και τα πρωτοσέλιδα εκτός Γαλλίας.

Συγκλονιστικό το σκίτσο στο εξώφυλλο του Independent. Οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές και αμερικανικές εφημερίδες αφιερώνουν τα πρωτοσέλιδα τους στους αδικοχαμένους συναδέλφους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου