Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Γαλλία: Στα περίπτερα την ερχόμενη Τετάρτη το Charlie Hebdo

Το σκίτσο πιθανόν ανήκει στον διάσημο καλλιτέχνη «φάντασμα»,
Banksy.
"Θα συνεχίσουμε, αποφασίσαμε να βγούμε την επόμενη εβδομάδα. Είμαστε όλοι σύμφωνοι". Αυτό δήλωσε ο χρονικογράφος του Charlie Hebdo Πατρίκ Πεγιού, τονίζοντας ότι το σατιρικό περιοδικό θα κυκλοφορήσει την επόμενη Τετάρτη.
"Θα το κάνουμε στα σπίτια μας, θα τα βολέψουμε", είπε, διευκρινίζοντας ότι τα γραφεία του Charlie Hebdo δεν είναι προσβάσιμα λόγω της έρευνας για την τρομο-επίθεση, που άφησε πίσω της 12 νεκρούς. "Είναι πολύ δύσκολο, έχουμε όλοι τον πόνο μας, τους φόβους μας, αλλά θα το κάνουμε παρά ταύτα, διότι δεν πρέπει να νικήσει η μαλ...Ο Σαρμπ έλεγε πάντα ότι η εφημερίδα πρέπει να βγαίνει πάση θυσία", είπε.
Όσα μέλη παραμένουν από τη συντακτική ομάδα του Charlie Hebdo, που αφανίστηκε χθες στο μεγαλύτερο μέρος της, συνέρχονται σήμερα για να αποφασίσουν για το μέλλον, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρχισυντάκτης Ζεράρ Μπιάρ. "Θα βγει κάτι την ερχόμενη εβδομάδα, δεν ξέρουμε ακόμη υπό ποια μορφή" ανέφερε.
Η εφημερίδα Liberation, η οποία είχε προσωρινά φιλοξενήσει την συντακτική ομάδα του Charlie Hebdo μετά τον εμπρησμό των γραφείων του το 2011 σε αντίποινα για τη δημοσίευση των σκίτσων του Μωάμεθ, προσέφερε ήδη από χθες τη φιλοξενία και τη βοήθειά της καλώντας όλον τον γαλλικό Τύπο να συνδράμει με κάθε τρόπο τη σατιρική εφημερίδα, η οποία απειλείται και με χρεοκοπία. Πριν από την επίθεση το Charlie Hebdo πουλούσε 30.000 αντίτυπα και είχε απευθύνει έκκληση για οικονομική βοήθεια για να μην εξαφανισθεί.
Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου