Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Ν. Φίλης: «Υπάρχει μεγάλη κίνηση πολιτική και κοινωνικής χειραφέτησης»

«Την Κυριακή η κοινωνία επανατοποθετείται. Υπάρχει μια μεγάλη κίνηση πολιτικής και κοινωνικής χειραφέτησης, αυτή είναι η δύναμη που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ ως προοπτική κι ελπίδα στην κοινωνία, κι από αυτή μπορεί να έχει την σταθερή και καθαρή εντολή αυτοδυναμίας», τόνισε, μιλώντας στο Κόκκινο, ο υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Αθήνας, Νίκος Φίλης.   Αναφερόμενος στο ζήτημα της αυτοδυναμίας του κόμματος και το ενδεχόμενο συνεργασιών, ο Ν. Φίλης σημείωσε:

"Οποιεσδήποτε δυνατότητες κυβερνητικών συνεργασιών πρέπει  να διατυπώνονται προεκλογικά, αλλιώς οδηγεί σε υπονόμευση της λαϊκής εντολής. Το ζήσαμε και το 2012.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτοδυναμία να πάρει, που είναι αναγκαίος όρος για ισχυρή εντολή για διαπραγμάτευση, το εγχείρημα που έχει αναλάβει να κάνει, χρειάζεται ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συνεργασίες. Η λυδία λίθος αυτών των συναινέσεων είναι η αναγνώριση ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να υπάρξει διαπραγμάτευση για τη μείωση και το κούρεμά του. Χωρίς αυτή τη διαπραγμάτευση, οποιαδήποτε  προσπάθεια κυβερνητική ή άλλου τύπου συνεργασία, είναι καταδικασμένη να οδηγηθεί σε αδιέξοδο.
 
Ακόμη κι αν δεν πάρει αυτοδυναμία, θα διεκδικήσει να πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Απέναντί του υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Θα ζητήσει λοιπόν στη βάση του ψηφισμένου προγράμματός του να υπάρχει μια επιδοκιμασία ή ανοχή από τη ΒουλήΔεν μπαίνει σε παζάρια για προεκλογικές ή μετεκλογικές συνεργασίες, οι οποίες θα απονομιμοποιήσουν ακόμη περισσότερο την ήδη απονομιμοποιημένη πολιτική πραγματικότητα"
 
www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου