Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Χωρίς δικαίωμα ψήφου οι δεκαοχτάχρονοι!

Πηγή:http://www.stokokkino.gr/ Χωρίς δικαίωμα ψήφου τίθενται και επίσημα 100.000 δεκαοκτάχρονοι που γεννήθηκαν το 1997 και δεν έχουν εγγραφεί στους νέους εκλογικούς καταλόγους. 
  Ο υπηρεσιακός υπουργός εσωτερικών με σημερινή ανακοίνωσή του επικαλείται νομικό κώλυμα και αδυναμία παρέμβασης αποκλείοντας 100.000 νέους ψηφοφόρους απο τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία.
 
«Η κυβέρνηση αποδείχθηκε και ανίκανη»
 
Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, βάσει των οποίων τελικά δεν θα επιτραπεί στους γεννηθέντες το 1997 να ασκήσουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο εκλογικό δικαίωμά τους, ο Κώστας Πουλάκης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόσωπος του κόμματος στη διακομματική επιτροπή έκανε την εξής δήλωση:
 
Με τη σημερινή απόφαση περί του αποκλεισμού, τελικώς, των γεννηθέντων το 1997 από την άσκηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου εκλογικού τους δικαιώματος, η απερχόμενη κυβέρνηση αποδεικνύεται, στην καλύτερη περίπτωση και εκτός των άλλων, επιχειρησιακά ανέτοιμη και διοικητικά ανίκανη.
- See more at: http://www.stokokkino.gr/article/1000000000002490/Xoris-dikaioma-psifou-tithentai-oi-dekaoxtaxronoi#sthash.2seb1xVz.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου