Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Στο Γαλάτσι το επίκεντρο του σεισμού των 3,2 Ρίχτερ

Πηγή http://www.tanea.gr/ Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία και την «αυτόματη λύση» του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο της δόνησης που καταγράφηκε στις 8.32 π.μ. εντοπίστηκε στην Αττική και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αμαρουσίου. Το μέγεθος υπολογίστηκε αρχικά στα 3,3 Ρίχτερ. 

Ωστόσο ύστερα από επεξεργασία των στοιχείων το Ινστιτούτο προχώρησε σε αναθεώρηση των δεδομένων: Η δόνηση υπολογίστηκε στα 3,2 Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε στην περιοχή του Γαλατσίου.Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος πέντε χλμ. 

Η ένταση του σεισμού ήταν 3,2 Ρίχτερ, ωστόσο το γεγονός ότι είχε μικρό εστιακό βάθος και το επίκεντρό του ήταν μέσα στον πολεοδομικό ιστό της πόλης έκανε τη δόνηση να προκαλέσει θόρυβο και φανεί ιδιαίτερα ισχυρή σε μια μεγάλη περιοχή εντός του Λεκανοπεδίου. 

Στον πρώτο χάρτη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου - με βάση την αυτόματη λύση του συστήματος και χωρίς να έχει υπάρξει επεξεργασία των δεδομένων από σεισμολόγων - το επίκεντρο της δόνησης εμφανιζόταν να εντοπίζεται ανάμεσα στο ΟΑΚΑ και στο εμπορικό κέντρο The Mall στο Μαρούσι.
              Σε  ετοιμότητα η Περιφέρεια Αττικής
Σε άμεση ετοιμότητα βρήκε τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής ο σεισμός που σημειώθηκε στις 08:32 το πρωί της Παρασκευής, με επίκεντρο το Μαρούσι, και μέγεθος 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Δεν κατεγράφησαν ζημιές ή τραυματισμοί. Οι υπηρεσίες βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή λόγω του πυκνοκατοικημένου της περιοχής.
Με εντολή της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, ο Αντιπεριφερειάρχης του Βόρειου Τομέα και πρόεδρος της μητροπολιτικής επιτροπής πολιτικής προστασίας και ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής, Γιώργος Καραμέρος, ήρθε άμεσα σε συνεννόηση με τις διευθύνσεις εκπαίδευσης της Β΄ Αθήνας προκειμένου μαθητές και εκπαιδευτικοί να μείνουν για δύο ώρες εκτός αιθουσών και στη συνέχεια να επιστρέψουν στο μάθημά τους κανονικά ακολουθώντας πιστά το σχέδιο που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.
Υπήρξε άμεση επικοινωνία και συνεργασία τόσο με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη όσο και με τις δημοτικές αρχές των όμορων περιοχών προκειμένου να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο τρόπο τυχόν προβλήματα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία τόσο με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας όσο και με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας) κ. Ευθύμιο Λέκκα που συναίνεσε στο να παραμείνουν τα σχολεία ανοικτά.
Η Περιφέρεια Αττικής παραμένει σε επιφυλακή και άμεση συνεργασία με τον ΟΑΣΠ δεδομένου ότι τέτοιου τύπου ασθενείς σεισμοί κάτω από τον οικιστικό ιστό χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου