Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Με την Δούρου περιφερειάρχη και τον Βασιλόπουλο Δήμαρχο η ΑΕΚ θα έχει γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια

"Με Άρη Βασιλόπουλο δήμαρχο Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας και περιφερειάρχη τη ΡέναΔούρου, ο κόσμος της ΑΕΚ θα αποκτήσει γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια": τη δέσμευση αυτή κατέθεσε η υποψήφια περιφερειάρχης στα εγκαίνια εκλογικού κέντρου του Άρη Βασιλόπουλου, σε μια συγκέντρωση που ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Δεν ήταν όμως και η μόνη είδηση, αφού ο υποψήφιος περιφερειάρχης των Οικολόγων Πράσινων Αντώνης Γάκης, παρών ο ίδιος στα εγκαίνια, έδειξε την προτίμηση του συνδυασμού του, Ανάσα για την Οικολογία, λέγοντας πως θα υπερψηφίσουν τη Ρ. Δούρου.
Χθες εξάλλου η υποψηφία παραιτήθηκε, και τυπικώς, από το βουλευτικό αξίωμα, με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη. "Αποδεχόμενη την τιμητική πρόταση να ηγηθώ του πολιτικού αγώνα για την ανάληψη της διοίκησης της μεγαλύτερης περιφέρειας της πατρίδας μας, της Αττικής, διαβεβαίωσα από την πρώτη στιγμή πως θα τιμήσω την ψήφο των πολιτών της Αττικής από όποια θέση κι αν μου εμπιστευτούν", σημειώνει στην επιστολή της και προσθέτει: "Σήμερα λοιπόν, που έχουμε αρχίσει τον αγώνα μας για την Περιφέρεια Αττικής, αποφάσισα να παραιτηθώ από τη βουλευτική μου ιδιότητα. Και πήρα αυτή την απόφαση γιατί θεωρώ ότι με αυτόν τον τρόπο θα υπηρετήσω αποτελεσματικότερα την υπόθεση του προεκλογικού αγώνα για την Περιφέρεια Αττικής, την πρώτη περιφέρεια της χώρας. Πρόκειται για μια απόφαση προσωπική με συλλογικό πρόσημο, που εγγράφεται στον συλλογικό μας αγώνα την κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση του τόπου".
Τηρώντας όμως και μια άλλη δέσμευσή της, η Ρ. Δούρου κατέθεσε αγωγή κατά του βουλευτή της Ν.Δ. Αργύρη Ντινόπουλου για προσβολή της προσωπικότητάς της, από τους ισχυρισμούς του ότι διετέλεσε, τάχα, σύμβουλος του Άκη Τσοχατζόπουλου, και μάλιστα σε περίοδο αγοράς εξοπλιστικών προγραμμάτων. Με την αγωγή της, η υποψήφια ζητά 260.000 ευρώ, ποσό το οποίο θα κατατεθεί στις δομές αλληλεγγύης της Περιφέρειας.
Ταυτόχρονα, όμως, η Ρένα Δούρου και η Δύναμη Ζωής συνεχίζουν την παρουσίαση των θέσεών τους: σειρά, σήμερα, παίρνει το περιβάλλον. Στις 12 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο "Αντώνης Τρίτσης" του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), η Ρένα Δούρου αναμένεται να καταθέσει τη δέσμευσή της για προάσπιση των ελεύθερων, αδόμητων χώρων, για προστασία και διαχείριση των περιαστικών ορεινών όγκων, για προστασία των 27 υγροτόπων της Αττικής, την ανάδειξη, τέλος, των πάρκων της Αθήνας.
Ενώ θα παρουσιάσει και τις άμεσες προτεραιότητες του συνδυασμού για αντιστροφή της κερδοσκοπικής συρρίκνωσης του δημόσιου χώρου, την ένταξη εκτός σχεδίου περιοχών μετά από πολεοδομικό και ρυμοτομικό σχεδιασμό, ακόμη το άνοιγμα των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων σε όλους τους κατοίκους και λειτουργία τους ως τόπων ήπιας αναψυχής και άθλησης, τέλος, τη μη περαιτέρω τσιμεντοποίηση των εκτάσεων ιδιοκτησίας της ΚΕΔ λόγω ΤΑΙΠΕΔ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
(ΑΥΓΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου