Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Μήνυμα από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών!

Ο Σαμαράς δεν μπορεί και δεν τολμάει να διοργανώσει ανοιχτές συγκεντρώσεις. 
Σε κακότεχνη σκηνοθεσία εκβιασμών, πελατειακών υποσχέσεων και πόλωσης καταφεύγει ο Σαμαράς, διαπιστώνοντας έντρομος ότι αγκομαχάει για τη συσπείρωση της εκλογικής επιρροής του, που περισσότερο φαίνεται να κινείται κοντά στα αποτελέσματα του Μαΐου και όχι του Ιουνίου του 2012.


Δεν φταίει η "χαλαρή ψήφος" για την αποστασιοποίηση ή και τη μετακίνηση ψηφοφόρων της Ν.Δ., με πιο σημαντική τις τελευταίες μέρες προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Φταίει η πολιτική της κυβέρνησης που έχει απογοητεύσει και εξίσου βλάψει και τους δικούς της ψηφοφόρους. Η τελευταία υπηρεσία του εμφυλιοπολεμικού Σαμαρά είναι, άθελά του, η συνεισφορά του στην υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών του εμφυλίου!
Ο Σαμαράς δεν μπορεί και δεν τολμάει να διοργανώσει ανοιχτές συγκεντρώσεις. Με ψέματα δεν μπορείς να κοροϊδεύεις χιλιάδες ανθρώπους απέναντί σου. Γι' αυτό επέλεξε την εικονική πραγματικότητα, γυρίζει την Ελλάδα και εγκαινιάζει έργα που δεν γίνονται ή ξαναεγκαινιάζει έργα, για να τα δείχνει η τηλεόραση. Υπόσχεται ειδικά στους αγρότες μείωση φόρων, ενώ το Μεσοπρόθεσμο προβλέπει νέες αυξήσεις. Τελευταίο προεκλογικό τρικ, αντάξιο του Μαυρογυαλούρου, είναι οι υποσχέσεις για πακτωλό εσόδων από την εκμετάλλευση πετρελαϊκών κοιτασμάτων που ακόμα βρίσκονται στα χαρτιά...
Ο Σαμαράς περιφέρει τα ράκη μιας κυβέρνησης που συγκροτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Διευθυντήριο, κουρελιάζοντας την εθνική αξιοπρέπεια και τη δημοκρατική - συνταγματική τάξη. Επί μέρες έκανε πως δεν άκουγε τις αποκαλύψεις των Financial Times για το παρασκήνιο στη Σύνοδο των Καννών. Χθες αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι είχε συμπράξει με τον Βενιζέλο στις πολιτικές εξελίξεις που οδήγησαν τη χώρα χειροπόδαρα δεμένη στο PSI και το νέο Μνημόνιο.
Η εικονική πραγματικότητα όμως και η θηριώδης δύναμη πυρός των κατευθυνόμενων media δεν μπορούν να κρύψουν την κοινωνική πραγματικότητα. Αυτά που κρύβει ο Σαμαράς περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο που ψήφισε. Και εξειδικεύονται στην έκθεση του γ.γ. Δημοσίων Εσόδων όπου αποκαλύπτονται τα σχέδια για τη συνέχιση και την κλιμάκωση της υπερφορολόγησης, ακόμα και για κατάσχεση περιουσιών.
Για να είναι αποτελεσματικό το λαϊκό μήνυμα, πρέπει να εκφραστεί σε όλες τις κάλπες. Ακόμα και η επίλυση ορισμένων τοπικών προβλημάτων σκοντάφτει στους περιορισμούς του Μνημονίου και την επιταχυνόμενη διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών. Η λιτότητα διαλύει τις ανθρώπινες ζωές, την οικονομία, τις γειτονιές, τους θεσμού, ολόκληρη τη χώρα.
Η ψήφος από τον πρώτο γύρο μπορεί να αποδειχθεί ισχυρό όπλο για τους πολίτες, να δημιουργήσει ισχυρή δυναμική που να εκφραστεί πολλαπλασιαστικά στον δεύτερο γύρο και να προκαλέσει γοργές πολιτικές εξελίξεις ώστε να ανοίξει ο δρόμος στη δημοκρατική αναγέννηση της χώρας και την παραγωγική ανασυγκρότηση. Δεν πρέπει να χαθεί ούτε ψήφος, δεν πρέπει να υποβαθμιστεί η πολιτική δυναμική του πρώτου γύρου.
(left.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου