Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Νίκη των εργαζομένων στην ΕΡΤ: Άκυρες έκρινε τις απολύσεις των εργαζομένων το Πρωτοδικείο Ηρακλείου

Άκυρες έκρινε το Πρωτοδικείο Ηρακλείου Κρήτης τις απολύσεις των εργαζομένων στην
ΕΡΤ Ηρακλείου στη πρώτη δικαστική απόφαση μετά το μαύρο στη δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Ο εργατολόγος Τάσος Πετρόπουλος, μιλά στο ρ/σ "στο Κόκκινο" για την πρώτη δικαστική απόφαση για το κλείσιμο και την επιστροφή των απολυμένων εργαζομένων στην ΕΡΤ.
Ο εργατολόγος και συνήγορος των απολυμένων μετέφερε στο Κόκκινο την είδηση για την απόφαση του δικαστηρίου το οποίο αποφάνθηκε πως "κακώς έκλεισε η ΕΡΤ και απολύθηκαν οι εργαζόμενοι" ενώ κηρύχθηκε προσωρινά εκτελεστή η απόφαση και έτσι οι εργαζόμενοι μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Χριστακάκη – Σβίγκου: Απαιτείται πολιτική λύση μετά τη δικαστική δικαίωση

Για "πολιτική δικαίωση του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ" μιλούν σε κοινή τους δήλωση η Aλεξάνδρα Χριστακάκη, απολυμένη δημοσιογράφος ΕΡΤ και υποψήφια ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και η Ράνια Σβίγκου, μέλος του Γραφείου Τύπου και υποψήφια ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.
"Πρόκειται για την πρώτη δικαστική απόφαση, η οποία ενισχύει την αποφασιστικότητα και την επιμονή των εργαζομένων στην ΕΡΤ, να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ", επισημαίνουν και προσθέτουν:
"Την ώρα που συνεχίζεται το «ναυάγιο» της ΝΕΡΙΤ, καθώς εγκαταλείπουν ως ποντικοί το σκάφος, όσοι μέχρι χθες ήταν «καπετάνιοι» και εδραίωσαν με την ηγετική τους παρουσία το πραξικοπηματικό λουκέτο και την φίμωση, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, και με νέα «όπλα» ενισχύουν το όνειρο και τον αγώνα τους.
Όταν οι πρώην επικεφαλής ανακαλύπτουν διαφθορά, ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις στο μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ", τονίζουν "την ίδια ώρα δικαιώνονται οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ. Μαζί με την δικαστική λύση χρειάζεται και πολιτική για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Στις 25 ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί φεύγουν, η ΕΡΤ έρχεται", καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου