Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014

Ρ. Δούρου: Στις 18 και τις 25 Μαΐου γκρεμίζουμε και καθαρίζουμε, στις 26 αρχίζουμε να χτίζουμε!

"Έχει φθάσει η ώρα των πολιτών. Έχει φθάσει η ώρα της "Δύναμης Ζωής". Έχει φθάσει η ώρα να δώσουμε όλοι μαζί την απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι αυτή η υποβαθμισμένη ζωή μας αξίζει. Έχει φθάσει η ώρα να πούμε τη δική μας, καθαρή και ξάστερη κουβέντα: Φθάνει πια", τόνισε η υποψήφια περιφερειάρχης και επικεφαλής της "Δύναμης Ζωής" κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλ. Κοτζιά.
Ολόκληρη η ομιλία της Ρ. Δούρου 

Φίλες και φίλοι,
συμπολίτες και συμπολίτισσες,
Έφθασε η ώρα,  η ώρα της κάλπης,  της επιλογής.  Αυτή η ώρα που τόσο πολύ φοβούνται οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος,  η ώρα των εκλογών.  Που αν ήταν στο χέρι τους, θα τις έκαναν βράδυ,  για να μην τις πάρει χαμπάρι κανείς,  για να περάσουν απαρατήρητες, για να μην στείλετε κανένα μήνυμα,  για να μην αναγκαστούν να πάρουν ΤΟ μήνυμα αυτής της κάλπης.
Ένα μήνυμα απλό, μία λέξη: Φ Υ Γ Ε Τ Ε!
Με τα μνημόνια και τη λιτότητα εξαθλιώσατε την κοινωνία, καταστρέψατε τους πολίτες, κι έχετε πλέον μία μόνο επιλογή:  να εγκαταλείψετε την εξουσία.
Φίλες και φίλοι,
Σε λίγες ώρες μπορούμε όλοι μαζί, να γράψουμε Ιστορία. Να βάλουμε τη χώρα σε μια νέα ρότα αρχίζοντας από την Αττική. Να αφήσουμε πίσω μας τον μνημονιακό χειμώνα και να φέρουμε την πραγματική Άνοιξη,  την Άνοιξη της Δημοκρατίας, την Άνοιξη των πολιτών. Την Άνοιξη, φίλες και φίλοι, της Αττικής. Της σημαντικότερης Περιφέρειας της χώρας,  της Περιφέρειας που ο  απερχόμενος περιφερειάρχης φρόντισε να μην γνωρίζει κανείς τίποτε για αυτήν. Της περιφέρειας της ανεργίας και της τσιμεντοποίησης,  της περιφέρειας της εκχώρησης δημόσιας περιουσίας, της περιφέρειας που μια βροχή αρκεί για να χαθούν περιουσίες και να απειληθούν ζωές, γιατί δεν διαθέτει ολοκληρωμένο αντιπλημμυρικό σχεδιασμό, της περιφέρειας που δεν έχει, σήμερα, εν έτει 2014, αποχετευτικό σύστημα σε όλους τους δήμους της, της περιφέρειας που δεν διαθέτει βιώσιμο και δίκαιο, οικονομικά και οικολογικά, σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων, της περιφέρειας που "φιλοξενεί", σε πολλά εισαγωγικά, τον εφιάλτη της Φυλής... Της περιφέρειας ενός συστήματος "κολλητών" και όχι πολιτών, ενός συστήματος που δεν κτίστηκε μέσα σε 3.5 χρόνια  αλλά σε 12. Ένα σύστημα διαπλοκής και συμφερόντων σε βάρος των πολιτών, της κοινωνίας, του  περιβάλλοντος, Ένα σύστημα σε βάρος της ζωής μας
Ένα σύστημα που η "Δύναμη Ζωής" θα κόψει σύριζα.  Φθάνει πια !
12 χρόνια είναι αρκετά, ας μην τα κάνουμε 17! Αυτό όμως δεν θα το πετύχουμε μόνοι μας στη "Δύναμη Ζωής"  αλλά με τους πολίτες στο πλευρό μας,  μαζί με τους νέους, τους συνταξιούχους, με τους ανέργους, μαζί με τους εργαζόμενους στις λαϊκές, μαζί με τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που μας δείχνουν το δρόμο.
 Από τα Μέγαρα ως το Περιστέρι,  από τον Πόρο ως τον Ασπρόπυργο,  από τη Φυλή και την Κερατέα, σε έναν αγώνα, όπου δεν περισσεύει κανείς. Γιατί όλοι μας πληρώνουμε το βαρύ τίμημα της πολιτικής της λιτότητας, της πολιτικής υπέρ των λίγων, της πολιτικής υπέρ των συμφερόντων.  
Γιατί, φίλες και φίλοι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν τα φάγαμε όλοι μαζί,  δεν έχουμε τις ίδιες αρχές.  Και έχουμε επιλέξει στρατόπεδο.  Το στρατόπεδο των αξιών και των ιδανικών της μακράς παράδοσης που θέλει την Αυτοδιοίκηση σχολείο Δημοκρατίας, συμμετοχής και συλλογικής δράσης. Της παράδοσης που θέλει τους πολίτες στο κέντρο των αποφάσεων.
Φίλες και φίλοι
Συμπολίτες και συμπολίτισσες,
Με τη "Δύναμη Ζωής", με τη δύναμη τη δική σας,  θέλουμε να κάνουμε δύο πράγματα.
Πρώτον,  θέλουμε να γκρεμίσουμε το σημερινό σύστημα διοίκησης,  το οποίο στηρίζεται στα σαθρά θεμέλια και τις παλαιοκομματικές,  πελατειακές λογικές του παρελθόντος,  που χωρίζει τους δήμους σε α' και β' κατηγορίας, τους πολίτες σε α’ και β’ κατηγορίας
και, δεύτερον,  θέλουμε να κτίσουμε,  να κτίσουμε μια νέα περιφερειακή διοίκηση,  με ένα νέο ήθος, από τους πολίτες, με τους πολίτες, για τους πολίτες. Μια περιφερειακή διοίκηση που θα νοιάζεται για τους ανθρώπους. Θα νοιάζεται για τον άνεργο νέο, θα νοιάζεται για τον συνταξιούχο, θα νοιάζεται για τον άπορο, τον άστεγο, θα νοιάζεται για τον μικρομεσαίο καταστηματάρχη.
Μια περιφερειακή διοίκηση που δεν θα διστάζει να διεκδικεί ό,τι δικαιούνται οι πολίτες της Αττικής από την κεντρική εξουσία. Μια περιφερειακή διοίκηση που δεν θα διστάζει να αμφισβητήσει τις πολιτικές που εξαθλιώνουν την κοινωνία και ποδοπατούν την αξιοπρέπεια των πολιτών, μια περιφερειακή διοίκηση που έχει την έμπνευση, τις γνώσεις και το κυριότερο, την πολιτική βούληση για να φέρει τα πάνω-κάτω: με ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό πρότυπο,  με την οικοδόμηση ενός συνεκτικού δικτύου κοινωνικής προστασίας, με βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων,  με εκμετάλλευση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων,  με συνδυαστική δράση, στην Ελλάδα και την Ευρώπη.  Μια περιφερειακή διοίκηση που θα αποκαταστήσει και θα διευρύνει τη δημοκρατία, Μια περιφερειακή διοίκηση αντάξια της ιστορίας, των παραδόσεων και του Πολιτισμού της Αττικής.
Φίλες και φίλοι,
Στις 18 και τις 25 Μαίου γκρεμίζουμε και καθαρίζουμε,  στις 26 αρχίζουμε να κτίζουμε!
Γινόμαστε η σπορά για το αύριο των παιδιών μας  το αύριο της πατρίδας μας, Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης και της σημερινής Περιφέρειας Παρά τις προσπάθειες των συστημικών ΜΜΕ να μας κλείσουν το στόμα,   να μην λέμε τις προτάσεις και το πρόγραμμά μας,  να μην ρίχνουμε σπόρους ελπίδας,  εμείς στεκόμαστε στα πόδια μας και τους χαλάμε τα σχέδια, γιατί όπως λέει και ο ποιητής:  "καὶ τί δὲν κάνατε γιὰ νὰ μὲ θάψετε / ὅμως ξεχάσατε πὼς ἤμουν σπόρος".
Ε ναι λοιπόν φίλες και φίλοι,  Η "Δύναμη Ζωής" είναι ο σπόρος του νέου απέναντι στο παλιό,  ο σπόρος του άφθαρτου απέναντι στο φθαρτό, ο σπόρος της διαφάνειας απέναντι στην αδιαφάνεια, ο σπόρος του αύριο απέναντι στο χθες, Ο σπόρος της ανατροπής και της ελπίδας. Ο σπόρος εκείνος που θα φέρει καρπούς όχι μόνο στην Αττική,  αλλά και στην Ελλάδα όλη.
Φίλες και φίλοι,
Μπροστά μας έχουμε έναν δύσκολο αγώνα,  γιατί το κατεστημένο του χθες και οι εκφραστές του, όπως ο απερχόμενος Περιφερειάρχης,  δεν καταθέτουν εύκολα τα όπλα  Και είναι αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους ακριβώς για να μην αλλάξει τίποτε.  Για να παραμείνουν τα συμφέροντά τους πάνω από τις ζωές μας. Και από τούτο το βήμα, θέλω να τους στείλω ένα πολύ σαφές και καθαρό μήνυμα: Όση λάσπη κι αν ρίξουν,  όσες συκοφαντίες,  όσες διαστρεβλώσεις  και όσα ψέματα κι αν πουν,  δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω, δεν πρόκειται να κάνω βήμα πίσω.
Η "Δύναμη Ζωής" ήλθε για να μείνει. Ήλθε για να τους χαλάσει τα σχέδια. Και θα τους τα χαλάσει τα σχέδια, Γιατί επιτέλους η Αττική αξίζει κάτι καλύτερο από τον εκπρόσωπο του χειρότερου παλαιοκομματικού συστήματος του παρελθόντος.  Γιατί έχω ξαναπεί και το ξαναλέω: Εμείς είμαστε άσχετοι με τα πελατειακά συστήματα του παρελθόντος,  Και δεν συμβιβαζόμαστε με το χθες και τους εκπροσώπους του. Ερχόμαστε, φίλες και φίλοι,  για να τα αλλάξουμε όλα. Και ας το βάλουν αυτό καλά στο μυαλό τους,  Εκείνοι που έχουν επιλέξει το στρατόπεδο του χθες, της λιτότητας και των μνημονίων. Αλλά και οι όψιμοι υπερασπιστές του περιβάλλοντος,  που αφού κατέστρεψαν τις ζωές μας,  αφού επέτρεψαν να αναπνέουμε αιθαλομίχλη,  αφού έδωσαν 'πράσινο φως' στα συμφέροντα να κάνουν πάρτι σε βάρος του περιβάλλοντος και της ζωής μας, τώρα, μόλις τώρα,  σκέφθηκαν να πουν ότι η "Δύναμη Ζωής" ρυπαίνει το περιβάλλον. Και να αποκρύψουν έτσι τα πραγματικά προβλήματα της Περιφέρειας, Τις ελλείψεις,  την ανυπαρξία κοινωνικών υποδομών,  την αδιαφορία για το περιβάλλον.
Αιδώς Αργείοι! Φθάνει πια η υποκρισία.  Γιατί έχει φθάσει η ώρα των πολιτών.  Έχει φθάσει η ώρα της "Δύναμης Ζωής". Έχει φθάσει η ώρα να δώσουμε όλοι μαζί την απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι αυτή η υποβαθμισμένη ζωή μας αξίζει. Έχει φθάσει η ώρα να πούμε τη δική μας, καθαρή και ξάστερη κουβέντα: Φθάνει πια!
Ως εδώ! Με τη "Δύναμη Ζωής" κάνουμε μια νέα αρχή. Με Αξιοπρέπεια,  Με Αλληλεγγύη,
Με Ανθρωπιά, Με τα 3 "Α" της Αττικής Δίνουμε πνοή στο αύριο της Ελλάδας!
Γιατί από την Αττική ξεκινά η ανατροπή.
Καλούς αγώνες να έχουμε!
- See more at: http://left.gr/news/r-doyroy-stis-18-kai-tis-25-maioy-gkremizoyme-kai-katharizoyme-stis-26-arhizoyme-na-ktizoyme#sthash.r97HwOPZ.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου