Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ


Στις 15 Νοέμβρη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, μετά από πρόταση του Δικτύου Πολιτών, καταδίκασε τα χαράτσια της ΔΕΗ σαν παράνομα, κοινωνικά βάρβαρα και άδικα, κάλεσε τους πολίτες να αντισταθούν και με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισε να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες πολιτικής και νομικής υπεράσπισης, σε όσους δεν θα πληρώσουν τα χαράτσια της ΔΕΗ.

Δυστυχώς, ο τρόπος με τον οποίο υλοποιείται από τη Διοίκηση του Δήμου η συγκεκριμένη απόφαση, παραποιεί την ουσία της,  περιορίζοντας την σε καθαρά νομικές ενέργειες, που αφορούν μόνον αυτούς που για οικονομικούς ή κοινωνικούς λόγους αδυνατούν να πληρώσουν.
Σε καμιά περίπτωση δεν είναι απαραίτητα το εκκαθαριστικό της εφορίας, το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή οποιοδήποτε έγγραφο αποδεικνύει οικονομική ή κοινωνική αδυναμία (κάρτα ανεργίας, ΑμεΑ, μονογονεϊκές οικογένειες κλπ), όπως αναφέρει η αφίσα του Δήμου.  
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να στηρίξει πολιτικά και νομικά όλους όσους δεν θα πληρώσουν το χαράτσι.
Επιπλέον ο Δήμαρχος και η Διοίκηση του Δήμου δεν έχουν αναλάβει καμιά πρωτοβουλία να στηθεί η πλατιά επιτροπή με φορείς και συλλογικότητες της πόλης, για να συντονιστούν  και να δυναμώσουν οι κινήσεις αντίστασης ενάντια στα χαράτσια στις γειτονιές και στους χώρους δουλειάς.
Η μόνη απάντηση είναι η λαϊκή πρωτοβουλία και αλληλεγγύη. Καλούμε όλους τους κατοίκους, υπερβαίνοντας κάθε τεχνητή περιχαράκωση, να δώσουμε ενωτικά, μαζικά και αγωνιστικά αυτή τη μάχη.
Καλούμε τις επιτροπές πρωτοβουλίας, τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, τις συλλογικότητες, τα σωματεία και τους συλλόγους της πόλης, σε ένα ενωτικό, μαζικό και αγωνιστικό συντονισμό ενάντια στα χαράτσια.
Πως δεν θα πληρώσουμε το χαράτσι :
1. Πάμε στο ΑΤΜ της τράπεζας (όσοι πληρώνουν με κάρτα) ή στα ειδικά μηχανήματα πληρωμής μέσα στα καταστήματα των τραπεζών (όσοι πληρώνουν με μετρητά) με το λογαριασμό ή με τον 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής (αναγράφεται πάνω στο έντυπο του λογαριασμού).
2. Επιλέγουμε: α) Άλλες συναλλαγές, β) Πληρωμές ΔΕΚΟ,  γ) ΔΕΗ και πληκτρολογούμε τον 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής
3. Μόλις  μας ζητηθεί να ορίσουμε ποσό πληρωμής, πληκτρολογούμε το ποσό που μένει όταν αφαιρέσουμε από το συνολικό ποσό του λογαριασμού εκείνο που αντιστοιχεί στο χαράτσι (πάνω δεξιά ΕΕΤΗΔΕ) και πληρώνουμε.
4. Προσφεύγουμε μαζικά στη δικαιοσύνη.
Συμμετέχουμε δυναμικά στις κινητοποιήσεις και σε κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία ενάντια στα χαράτσια. Δυναμώνουμε το πλατύ κίνημα αντίστασης και ανατροπής της κυβέρνησης και των πολιτικών που θυσιάζουν τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους μικροεπιχειρηματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία,  στους διεθνείς τραπεζικούς τοκογλύφους και τις ασύδοτες αγορές.
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ – ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ NA ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : http://diktiopoliton.blogspot.com/
e-mail: diktiopoliton@gmail.com                 
Τηλέφωνα : 6972105023, 6981447281, 6944344064

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου