Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής

ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ, ΒΑΡΒΑΡΟ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ - ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ - ΔΕΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
Ενάμιση χρόνο τώρα, η κυβέρνηση και η Τρόικα έχουν εξαπολύσει μια οξύτατη επίθεση σε βάρος των εργαζομένων, των ανέργων και των χαμηλοσυνταξιούχων. Τα εφαρμοζόμενα μέτρα λεηλατούν τα εισοδήματα και τις συντάξεις, αυξάνουν την ανεργία, κάνουν αβάσταχτο το κόστος διαβίωσης, βαθαίνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση και στη πόλη μας.
Αυτές τις μέρες τα ίδια εξουθενωμένα οικονομικά και κοινωνικά στρώματα, -τα συνήθη «υποζύγια»- καλούνται να πληρώσουν, εκτός όλων των άλλων, δυσβάστακτα χαράτσια με τρόπο εξαναγκαστικό, αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Η προσπάθεια να αναγκάσουν τους πολίτες να τα πληρώσουν απειλώντας με διακοπή του ρεύματος είναι κοινωνικά βάρβαρη. Δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά κινδυνεύουν άμεσα να βρεθούν χωρίς ρεύμα μέσα στο χειμώνα, με εγκληματικές κοινωνικές συνέπειες.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής καταδικάζει αυτή την ανάλγητη και κοινωνικά άδικη φορολογική επιδρομή. Καλούμε όλους τους πολίτες να αντισταθούν στην λεηλασία της ζωής μας και να δώσουμε ελπίδα και προοπτική σ’ αυτό τον τόπο.
Αποφασίζουμε να συμπαρασταθούμε έμπρακτα στους συμπολίτες μας, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες πολιτικής και νομικής υπεράσπισης όλων των δημοτών που αδυνατούν να πληρώσουν τα χαράτσια της ΔΕΗ.
Στην παραπάνω κατεύθυνση αποφασίστηκαν να γίνουν οι παρακάτω ενέργειες:
1)Συγκροτείται υπό την αιγίδα του Δήμου και σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς και συλλογικότητες της πόλης μας, επιτροπή ενάντια στην καταβολή του ειδικού τέλους.
2)Ο Δήμος αναλαμβάνει πρωτοβουλία ενημέρωσης όλων των δημοτών ότι έχουν δυνατότητα να πληρώνουν το λογαριασμό της ΔΕΗ  χωρίς παράλληλα να καταβάλλουν το ποσό του ειδικού τέλους .
3)Αναλαμβάνει, σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο τη νομική υποστήριξη  όσων δεν μπορούν ή δεν θέλουν να πληρώσουν την έκτακτη εισφορά. Ειδικότερα κάθε πολίτης που δεν καταβάλει το ειδικό τέλος, να προσκομίζει την απόδειξη καταβολής των χρεώσεων του ηλεκτρικού ρεύματος και των λοιπών  χρεώσεων (δημοτικά τέλη , κ.λ.π.) στο δήμο και αυτός με τη σειρά του να αναλάβει μέσω της νομικής υπηρεσίας του να προχωρεί σε επίδοση ομαδικής εξώδικης γνωστοποίησης προς τη ΔΕΗ και στη συνέχεια σε συνεργασία με εθελοντές μέλη του δικηγορικού συλλόγου να υποβάλει μαζικές προσφυγές υπέρ των πολιτών.
4) Η επιτροπή ενάντια στο ειδικό τέλος πλαισιώνεται από υπαλλήλους του Δήμου ώστε το επόμενο χρονικό διάστημα να φροντίζουν για τη διάδοση πληροφοριακού υλικού, τη συγκέντρωση των φωτοτυπιών των λογαριασμών, των αποδεικτικών  πληρωμής των  υπολοίπων ποσών πλην του ειδικού τέλους καθώς και των σχετικών εξουσιοδοτήσεων των δημοτών για τη διεξαγωγή των δικαστικών ενεργειών και τη διοχέτευση τους στη νομική υπηρεσία του Δήμου, που με τη συμπαράσταση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών  και ομάδας δικηγόρων του ΔΣΑ, θα προχωρούν στην κατάθεση ομαδικών προσφυγών στα αρμόδια δικαστήρια και αιτήσεων αναστολής.
5) Ο Δήμος να στείλει εξώδικο στη ΔΕΗ και να παραστεί υποστηρικτικά στην εκδίκαση της υπόθεσης στο ΣτΕ στις 2-12-2011.
6) Με πρωτοβουλία του Δήμου να συλλεγούν υπογραφές για την κατάργηση του χαρατσιού και να αποσταλούν οι υπογραφές στον Πρόεδρο της Βουλής και τους Αρχηγούς των Κομμάτων με αίτημα την κατάργηση του Νόμου.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ NA ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!!!
15.11.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου